Skåne, mitt skåne!
Jag är född och uppvuxen en mil utanför Hässleholm i Skåne. I tjugo år bodde jag där och det går inte en dag utan att jag saknar det och längtar hem igen!
Förra helgen åkte jag ner för att egentligen se ifall jag kunde få bilen lagad, beställde delar till den så om någon vecka eller två ska jag ner igen och laga på riktigt.
  Men i vilket fall som. Här kommer lite bilder och text om förra helgen.
 
Mamma och Helena (min syster) stod på Hovdalas Skördemarknad söndagen den 16/9 och sålde lite smått och gott. Ägg från mammas höns, sylt, marmelad, gelé, sirap, fruktläder och liknande. Jag hjälpte till och det var mysigt även om det tog lite att stå upp i fem timmar :P Men så värt det.
 
Dagen efter skördemarknaden så var jag hemma hos min syster och vi bestämde oss för att gå ut i skogen och plocka svamp. Självklart var min yngsta systerdotter Tania med också.
 
Vi hittade inte bara svamp utan den här gudomliga lilla skogsödlan också. Helena fångade den och bad mig och T att komma och kolla, innan hon öppnade händerna så bad hon mig ta fram kameran och fota. Det var en snabb liten rackare som for över på Ts klänning och det var SÅ spännande! Sen sprang den iväg och vi var tacksamma att vi hunnit få se den.
 
Hemma hos mamma och pappa finns det massa djur och de brukar vara en stående del av mitt kameraalbum i mobilen! Det här är Freja, deras lilla sötnos till katt. Det är en pratglad dam som gärna går runt och säger "Nej!" <3
 
Mamma har även ett hönshus fullt med underbara och söta hönor och tuppar. Längst fram här på bilden är tuppen Lappskojs som vi från början trodde var en höna. Han är så social och älskar att vara med runt om en och när man har honom i famnen så kluckar han av belåtenhet.
 
Och mitt emot mamma och pappa så ligger Glada Getens Gårdsmejeri. De har inte bara getter utan även ett par grisar som nu fått varsin kull med kultingar och vi fick komma över och titta på dem! De är så gudomliga och söta!
 
Det var allt för idag.
Tills vidare
Over and Out!